Google

Novinky ze společnosti Google

  1. O společnosti Google
  2. Novinky ze společnosti Google
  3. Tiskové centrum Google ČR
  4. Zpravodajské oznámení

Veteráni kancelářské zábavy nyní přímo ve vyhledavači

Vyhledávání je samozřejmě hlavně věcí výzkumu a studia, ale čas od času neuškodí zařadit trochu zábavy. A co může být tradičnějším symbolem kancelářské zábavy než starý dobrý Solitér a piškvorky. Proto pokud od dnešního dne do Vyhledávače Google zadáte jedno z těchto klíčových slov, můžete si tyhle nejstarší a nejoblíbenější hry zahrát přímo ve vyhledávači. Obě jsou dostupné i v mobilní aplikaci Google (to abyste si je mohli zahrát třeba na zastávce) a ve Vyhledávači Google na všech zařízeních. 

Piškvorky, které jsou dostupné v češtině, si můžete zahrát na čtyřech úrovních - easy, medium, impossible (kterou je skutečně nemožné vyhrát) a hra s přítelem. Na této úrovni si váš kamarád nebo kolega může sednout k vašemu počítači a hrajete proti sobě. 

tictactoe.gif

Po zadání Solitaire do vyhledávacího pole si můžete přímo zahrát známou hru, kterou z prokrastinačního piedestalu českých kanceláří odstranil až nástup Facebooku. Sice dává na výběr pouze ze dvou úrovní obtížnosti, ale je stejně návyková jako Piškvorky. 

solitaire.png

Další zábavné funkce skryté ve vyhledávání: 
Vývojáři Googlu zakomponovali do vyhledávání i další “praktické” funkce. Nemůžete se rozhodnout? Hoďte si mincí. Přepněte prohlížeč do angličtiny a zadejte “flip a coin”. Jsou-li vám dvě možnosti málo, hoďte si kostkou (“roll a die”). A pokud se vám stýská po nestárnoucím Pac-Manovi, nemusíte hledat dlouho: “play pacman”.

Další informace najdete na blogu Google.

Štítky: , , ,