Google

Novinky ze společnosti Google

  1. O společnosti Google
  2. Novinky ze společnosti Google
  3. Tiskové centrum Google ČR
  4. Zpravodajské oznámení

Googlí „červen“ v novinářské kostce

Ze světa Google


Vývojářská konference Google I/O 2014
Na v pořadí již sedmé vývojářské konferenci Google I/O v San Francisku se setkalo na 6 000 vývojářů, živý přenos sledovaly další miliony nadšenců a konalo se téměř 600 doprovodných akcí I/O Extended ve více než 90 zemích na šesti kontinentech. Google I/O konference se nesla ve znamení populárního Androidu a Chromu, dvou oblíbených otevřených Google platforem. K hlavním novinkám patřily Android Wear, Android Auto pro větší mobilitu, Chromecast, Android TV pro lepší zážitky v obýváku a Android One, iniciativa zaměřená na rozvíjející se trhy s cílem zjednodušit přístup uživatelů na internet prostřednictvím smartphonu. Více se dozvíte na oficiální stránce Google I/O 2014 a na oficiálním Google blogu.




Svět jako jedno velké plátno. Přichází Street Art Projekt
Google navázal spolupráci s odborníky na pouliční umění a zpřístupňuje více než 5 000 výtvorů z přibližně 100 výstav v rámci Street Art Projektu. Od června je možné obdivovat různá díla pouličních umělců od plížících se lišek a velkoplošných nástěnných maleb, přes nadpřirozenou symboliku a miniaturní umělecké výtvory, až po vytváření iluzí prostřednictvím malby. Pomocí technologie Street View se můžete virtuálně projít po různých budovách, které se vyznačují pouličním uměním a nejsou přístupné veřejnosti. Více na oficiálním Google blogu.





Mistrovství světa ve fotbale 2014
stadion.jpgA už vám nic neunikne. Od prvního výkopu až do konce je Google vaším průvodcem. Poprvé v historii vyhledávání stačí zadat výraz "world cup" a okamžitě se vám zobrazí aktuální zápasy a výsledky, statistiky jednotlivých hráčů a případně i to, kdo právě vstřelil gól. Google si posvítil i na momentální trendy ve vyhledávání a celý svět prostě žije fotbalem. Trendy Google poskytují pohled na to, o co se svět a fotbaloví fanoušci nejvíce zajímali ve vyhledávání. Navíc Google umožnil fotbalovým nadšencům projít se po 12 stadionech, na kterých se Mistrovství světa ve fotbale koná. Díky Street View můžete nakouknout i do brazilských ulic, které byly při této příležitosti vymalovány, aby vzdaly hold této světové sportovní události. Více na oficiálním Google blogu.


Představujeme Kick with Chrome, další Chrome experiment
kick.jpgFotbalová horečka propukla naplno a díky novému Chrome experimentu s názvem Kick with Chrome si můžete zahrát fotbal jako šampióni na Mistrovství světa ve fotbale FIFA 2014 v Brazílii! V rámci této nové tematické mini hry můžete vyzkoušet 3 různé aktivity: Infinite Dribble, Space Kick a Shootout. Vyhýbejte se protihráčům nebo zapojte své přátelé a vyzkoušejte si, zda proměníte penaltu. Toto vše je možné díky nejnovějším technologiím. Stačí jen otevřít Chrome na vašem počítači, tabletu nebo mobilu! Více informací najdete také na oficiálním Google blogu.




Projekt Google Loon slaví první narozeniny
Připojení na internet díky balonům je možné a slaví dokonce své první narozeniny. Zapojili jsme se do oslav zimního slunovratu Festa Justina v Brazílii, kdy se po celé zemi vypouštějí papírové balonky. My jsme v rámci projektu Google Loon k obloze vyslali speciální balon nabízející LTE konektivitu, díky němuž se podařilo připojit například základní školu Linoca Gayoso na brazilském venkově. V budoucnu by okolo Země mělo kroužit 300 až 400 stratosférických balonů plněných heliem, které budou nabízet připojení na internet v odlehlejších částech světa. Na fotografiích a videu můžete sledovat, jak se dařilo překonávat teplotní rozdíly, vlhkost vzduchu i škorpióny při testování projektu v blízkosti rovníku.




Den D - 70. výročí vylodění spojenců v Normandii
Dne 6. června 1944 byla spuštěna operace Overload, jedna z největších vojenských operací druhé světové války. U příležitosti 70. výročí vylodění spojenců v Normandii proto Kulturní institut Googlu připravil  interaktivní výstavu, kde si můžete prohlédnout dopisy, fotografie, mapy a další zajímavé dokumenty z této úspěšné operace. Online výstava je k dispozici zde.





Z dílny českého Googlu



Moje firma na Googlu
Pro podnikatele jsme uvedli novou službu Moje Firma, která představuje způsob, jak se mohou firmy prezentovat na internetu. Služba přináší efektivní řešení, jak rychle a snadno spravovat svou online prezentaci na Googlu. A na jednom místě umožňuje aktualizovat firemní informace, vytvořit si fotogalerii a virtuální prohlídku firmy, spojit se se svými zákazníky přímo přes Google+ stránku, sledovat hodnocení díky recenzím na Googlu či ještě lépe pochopit, co vaši zákazníci požadují pomocí přehledných statistik a integrace s AdWords Express. Kromě toho lze všechny tyto užitečné funkce snadno spravovat kdykoliv i na cestách díky androidové aplikaci Moje firma. Více informací naleznete na českém Google blogu.



Služba Filmy Google Play dorazila do Česka
Pro české uživatele jsme zpřístupnili další populární službu Filmy v rámci multimediální platformy Google Play. Kromě aplikací, her a hudby si tak můžete půjčit či zakoupit filmy z nabídky desítky tisíc filmových titulů různých žánrů. Filmy mohou uživatelé sledovat na různých zařízeních s operačním systémem Android a iOS nebo jednoduše přes webové rozhraní na stolním počítači. Více informací najdete na českém Google blogu.




Skokani a žebříčky


Tak jako celý svět, i Češi fandí tenisu a fotbalu. Nejstarší a nejslavnější tenisový turnaj na světě Wimbledon předčil i Mistrovství světa ve fotbale 2014 v Brazílii, které se tak stalo druhým největším červnovým skokanem. V právě probíhající letní sezóně mají samozřejmě své místo i dovolené, vyhledávali jsme zejména last minute pobyty a oblíbené destinace. Rádi také sledujeme filmy, užíváme si atmosféry letních festivalů a staráme se o své finance.


Skokani na českém Googlu v červnu 2014


  1. Wimbledon 2014
  2. fotbal
  3. MS fotbal 2014
  4. World cup
  5. Last minute
  6. Invia
  7. Sledujeme filmy
  8. Chorvatsko
  9. Votvírák
  10. GE Money


Tip pro média
Letos se konal již sedmý ročník vývojářské konference Google I/O 2014. Google proto vytvořil speciální stránku pro média, takže stačí jeden jediný klik sem a dveře k novinkám z konference jsou vám otevřeny.

Štítky: ,