Google

Novinky ze společnosti Google

  1. O společnosti Google
  2. Novinky ze společnosti Google
  3. Tiskové centrum Google ČR
  4. Zpravodajské oznámení

Googlí „květen“ v novinářské kostce

Ze světa Google


Více než 70 jazyků po ruce


Služba Překladač Google pomáhá propojit dostupný online obsah a schopnost dostat se k těmto informacím. Právě v květnu jsme do našeho překladače přidali dalších 5 jazyků, kterými mluví až 183 milionů lidí na světě. Konkrétně se jedná o bosenštinu (Bosna a Hercegovina), cebuánštinu (Filipíny), hmongštinu (používá se například v Číně, Vietnamu či Laosu), jávánštinu (jde o druhý nejrozšířenější jazyk v Indonésii) a marátštinu (Indie).



Novinky Google+: doporučení obsahu v mobilu



Tvůrci obsahu mají k dispozici novou funkci doporučení na další zajímavý obsah, díky které mohou svým "mobilním" uživatelům na své stránce doporučit další zajímavý obsah. Je to možné pomocí propojení prvků Google+ a Vyhledávače Google. Tato doporučení se zobrazují všem uživatelům bez nutnosti přihlášení se do svého Google účtu. Ti, co jsou přihlášeni, mohou vidět obsah, který jejich přátelé či známí z kruhů na Google+ sdíleli, případně mu dali +1.



Nová umělecká díla v Art Projektu


Nově mohou uživatelé v rámci Google Art Projektu obdivovat i snímky světoznámého fotografa Maria Testina. Zajímavá je zejména jeho série 27 fotografií zaměřených na kulturu rodného Peru. Do sbírky maleb ve velmi vysokém rozlišení, které si můžete přiblížit až do takové míry, že vidíte tahy štětcem, přibylo 16 uměleckých děl včetně nejznámější malby od norského malíře Edvarda Muncha "Výkřik". Díky tomuto projektu a technologii Street View otevírá uživatelům své virtuální brány i dalších 20 muzeí.



Nový Gmail inbox



S cílem většího uživatelského komfortu a zjednodušení správy emailů jsme představili novou podobu složky "doručená pošta" v Gmailu. V novém mailboxu mohou uživatelé uspořádat e-maily do pěti kategorií: Primární, Sociální, Reklama, Upozornění a Fóra. Nový mailbox bude postupně dostupný všem uživatelům v průběhu následujících týdnů. K dispozici budou i aktualizované aplikace pro OS Android od verze 4.0 a vyšší a také pro iOS. Pokud někomu vyhovuje původní systém řazení zpráv, může se k němu kdykoliv vrátit.


YouTube oslavil 8. narozeniny


YouTube, největší video platforma na světě, slaví již své 8. narozeniny. Čísla hovoří za vše! Každou minutu je na YouTube nahraných více než 100 hodin videí, což jsou přes 4 dny nahraných videí. Každý měsíc navštíví YouTube více než 1 miliarda uživatelů, což je téměř každý druhý člověk na internetu. YouTube se stal místem, kde videa pomáhají vytvářet spojení nebo překonávat hranice a ovlivňují tak naše životy.





Chrome experimenty: "Roll it" a "Racer"



Uživatelům, kteří tráví stále více času na smartphonech a tabletech, jsme přinesli dva nové Chrome experimenty, které umožňují hrát hru mezi více přáteli či známými. Použít mohou smartphone, tablet nebo počítač s prohlížečem Chrome. Hra Roll it je starou klasikou, pohybem zápěstí (na smartphonu) můžete kutálet kouli do jednoho z bodovaných míst (na desktopu), důležitá je přitom synchronizace smartphonu s počítačem. Druhá hra Racer umožňuje uživatelům postavit si vlastní závodní dráhu, která může přecházet až přes pět mobilních zařízení. A závod může začít ... Držíme palce!


Novinky z Google I / O 2013

Nové Mapy Google


Na vývojářské konferenci Google I / O 2013 jsme představili novou generaci Map Google, které přinášejí zcela jiný způsob jejich použití, zejména pak přizpůsobivost potřebám každého z nás. Uživatelům umožňují odhalit skvělá lokální místa, přičemž výsledky vyhledávání se zobrazují přímo na mapě i s krátkým popisem a užitečnými informacemi, jako jsou otevírací hodiny nebo recenze. Navíc součástí nových Map Google je kromě známého Street View i 3D zobrazení s využitím Google Earth. Pokud si chcete nové mapy vyzkoušet, stačí zažádat na této stránce.


Novinky na Google+: Stream, Hangouts a Fotky


Konference Google I / O 2013 přinesla i novinky z dílny Google+. Nového kabátu se dočkal tzv. Stream, který je nyní možné vidět ve více sloupcích. Zobrazování fotek či videí využívá celou šířku streamu a jsou přidány i animace do menu nebo do jednotlivých záložek. Aktualizace se dočkaly i Hangouty, díky kterým získáte mnohem lepší zkušenost s posíláním zpráv, fotek nebo s videohovory napříč Google+, Gmailem, iOS, nebo Android zařízeními. Nových funkcí pro vylepšování fotografií se dočkaly i Fotky. Více se dočtete na Google+ blogu.


Z dílny českého Googlu


Známe 15 finalistů Českého YouTube Festu


Porota Českého YouTube Festu v čele s kapelou Lucie, která je i tváří letošního ročníku soutěže, měla nelehký úkol. Z 900 přihlášených videoklipů musela vybrat patnáctku nejlepších. Talentovaní umělci přihlásili do letošního ročníku Českého YouTube Festu o 15% videoklipů více než v minulém roce. Do soutěže se také letos zapojilo přes 460 kapel a interpretů, což je o třetinu více, než tomu bylo loni. Teď je řada na vás! I vy můžete rozhodnout, kdo si letos zahraje na známých českých festivalech (Rock for People 2. - 5. 7. (CZ), Jam Rocku 27. - 29. 6. (CZ) a United Islands České spořitelny 20. - 22. 6. (CZ)) a před mezinárodním publikem na maďarském festivalu Sziget. Stačí když do 10. června navštívíte youtube.com/ceskyfest a dáte svůj hlas svému favoritovi z finální patnáctky.

Tip pro média

Pokud vás zajímají nové snímky, které přibývají ve službách Mapy Google či Google Earth, pak vám doporučujeme přihlásit se k odběru zpráv z tohoto užitečného zdroje v rámci Skupin Google - Google Geo Media. Notifikace vás budou upozorňovat na různé novinky týkající se mapových služeb a produktů, krizových map, nejnovějších satelitních snímků z významných oblastí a mohou vám sloužit jako inspirace.

Skokani a žebříčky

V květnu mezi uživateli českého Googlu jednoznačně vítězila hráčská vášeň. V žebříčku “skokanů” bodovala konzole Xbox One a na druhé pozici se umístilo mistrovství světa v hokeji. Fanoušci také vyhledávali jméno amerického kytaristy Jeffa Hannemana z trash metalové kapely Slayer, který zemřel na začátku května. A protože Češi jsou hokejový národ, přinášíme vám také tematický žebříček nejhledanějších výrazů právě v souvislosti se slovem “hokej”.

Největší skokani na českém Googlu v květnu 2013


  1. Xbox one
  2. MS hokej 2013
  3. Jeff Hanneman
  4. Den matek 2013
  5. Farrah Abraham
  6. metro last light
  7. sledujserialy
  8. Sabina Křováková
  9. ČT sport online
  10. Velký Gatsby
Nejvyhledávanější výrazy se slovem “hokej” na českém Googlu v květnu 2013


  1. MS hokej 2013
  2. hokej online
  3. hokej živě
  4. livescore hokej
  5. hokej zlín
  6. hokej program
  7. MS hokej 2014
  8. výsledky hokej
  9. onlajny hokej
  10. hokej dnes





































Štítky: ,