Google

Novinky ze společnosti Google

  1. O společnosti Google
  2. Novinky ze společnosti Google
  3. Tiskové centrum Google ČR
  4. Zpravodajské oznámení

Googlí „listopad“ v novinářské kostce


Ze světa Google

Šusem po sjezdovkách se Street View


Obohatili jsme Mapy Google o oblíbené lyžařské tratě a střediska. Se Street View se mohou uživatelé z pohodlí domova vypravit  např. do Švýcarska, Rakouska, Norska, Švédska, Itálie nebo Španělska. Vydat se mohou i do Kanady na Blue Mountain nebo na Lake Louise a Fernie. Omrknout lze i sjezdovky v Utahu a Michiganu. Tato funkce umožní milovníkům zimních radovánek podrobně nastudovat profily tratí a zvážit, zda je tato oblast vhodná pro rodiny s dětmi nebo naopak spíše pro dobrodruhy. Více informací najdete na oficiálním blogu.
“Zaexperimentujte” si s Chromem

V listopadu jsme představili interaktivní webovou aplikaci JAM s Chromem. Mít kapelu nebylo nikdy tak snadné. V prohlížeči Chrome dnes totiž mohou lidé tvořit hudbu, ať jsou v kterémkoliv koutě světa, stačí mít po ruce počítač. Aplikace nabízí 19 nástrojů včetně bicích, kláves i kytary a využívá nejmodernější webové technologie, včetně HTML5 vychytávek jako například Web Audio API, Webstockets, Canvas a CSS3. Podrobnosti najdete na http://goo.gl/LxUqn

Další z Chrome experimentů vás vynese až ke hvězdám, odkud můžete pozorovat celou naši galaxii, slunce a sto tisíc hvězd. Proleťte se interaktivní vizualizací “100 000 Stars” galaktického systému a zopakujte si 87 jmen největších hvězd. 

Na Google+ v tom nemusíte být sami
V rámci Google+ jsme spustili novou funkci Google+ Komunity. Jde o místo, kde se mohou potkávat lidé se stejnými zájmy, sdílet tak své zajímavosti nebo spolu navzájem komunikovat. Komunitu si můžete buď založit, nebo se zkrátka k nějaké připojit.  Ta může být veřejná, v tom případě k ní mají přístup všichni nebo privátní, a to pouze pro členy. V rámci komunity lze též uspořádat Vysílaný Hangout nebo naplánovat událost.  Pro podrobnosti klikněte sem.

Návrat do dětství se 3D knihou od Google
Digital Creativity Guidebook připomíná rozkládací 3D knížky našeho dětství. Hravou formou představuje nejrůznější služby společnosti Google jako jsou Google+, YouTube nebo Mapy Google. Průvodce je animovaný, interaktivní, takže stačí klikat nebo tahat. Průvodce je k dispozici přímo ve vašem prohlížeči a na svědomí ho má pracovní skupina Creative Sandbox.



Ruční psaní v překladači s podporou češtiny a slovenštiny
Stalo se vám někdy, že jste potřebovali přeložit japonštinu, čínštinu nebo korejštinu? A co teprve, když potřebujete vepsat a přeložit znaky do latinky? S Překladačem Google pro Android ( verze 2.3 a vyšší) to jde velmi snadno. A díky poslednímu vylepšení jde také u češtiny a slovenštiny vepsat přímo na obrazovku prstem žádaný text a přeložit si ho. Více na oficiálním blogu.


Z dílny českého Googlu

Google Grants získá dalších 15 neziskových organizací
Pro velký zájem jsme se v pátem kole Google Grants místo deseti rozhodli ocenit hned patnáct neziskových organizací. Ty budou moci využít online kampaně v reklamním systému Google AdWords. Díky této inzerci se tak o prospěšných a užitečných projektech dozví daleko více lidí. Tématem pátého kola bylo vzdělávání, které je též součástí našeho programu Google pro českou společnost a na které se ještě intenzivněji zaměříme v roce 2013 . Více na oficiálním blogu českého Googlu.

Zeitgeist 2012 aneb co jsme vám ještě neprozradili
Letošní nejvyhledávanější výrazy a skokani ve Vyhledávači Google, byly rozmanité, překvapivé a ukázaly zevrubný obraz českých uživatelů na internetu. Žebříčků bylo dostatek, ale na některé se i přesto nedostalo. Vybrali jsme pro vás ještě dva další. Žebříček toho, na co se čeští “surfaři” nejraději dívají a jaké zboží se hledalo ve Vyhledávači nejčastěji.


Nejhledanější seriály roku 2012

  1. Simpsonovi
  2. Big Bang Theory
  3. How I Met Your Mother
  4. Vyprávěj
  5. Futurama
  6. Ulice
  7. Game Of Thrones
  8. Dexter
  9. The Vampire Diaries
  10. Top Gear
Nejhledanější zboží roku 2012

  1. iPhone 5
  2. Samsung galaxy ace
  3. lego
  4. htc evo 3d
  5. iPad
  6. hodinky
  7. samsung galaxy
  8. tablet
  9. elektronická cigareta
  10. svatební šaty






DevFest, vývojářská akce roku
10. listopadu se setkali všichni, kteří měli začervěněný tento den v Google kalendáři a ti co slaví nový vývojářský svátek. Organizátoři z GUG.cz a Google ČR  připravili velkou porci programátorských lahůdek jako živý turnaj v kódování DevGames a mobilní kódování ve FightClubu, přednášky přespolních  Androidích mágů Nicka Butchera a Riche Hyndmana nebo aplikacemi nabitý GUGCamp. Zajímavý byl i první ročník FailConu, kde se účastníci seznámili s “faily” úspěšných lidí a co všechno se dá naučit z neúspěchů. Na akci dorazilo přes 600 lidí, kteří se tady určitě ukážou i v roce 2013.

Skokani a žebříčky
V listopadu uživatelé českého Googlu zaujaly výsledky hudební ankety Český slavík 2012. Druhá skokanská pozice patří Alexu Dowisovi, kterého si čeští uživatelé spojí s jeho účinkováním v soutěži Česko Slovensko má talent. Na třetí příčku se vyhoupl pojem Blesk mobil, což je virtuální mobilní operátor, kterého reprezentuje společnost Ringier Axel Springer. Vánoce se blíží neuvěřitelnou rychlostí, proto vám přinášíme i tématický žebříček výrazů, které uživatelé v listopadu nejvíce hledali v souvislosti se slovem “vánoční”.



Nejhledanější se slovem “vánoční” na českém Googlu
(listopad 2012)

1. vánoční kamion
2. vánoční výzdoba

3. vánoční dekorace
4. vánoční dárky
5. vánoční trhy Brno
Skokani na českém Googlu (listopad 2012)


1. Slavík 2012
2. Alex Dowis
3. Blesk mobil

4. Ida Rozová
5. kouzelník Žito


Tip pro média

Utkejte se v soutěži Novinářská cena

Soutěž o kvalitní žurnalistickou práci vyhlašuje Open Society Fund v Čechách i na Slovensku. Ve spolupráci s českým Googlem bude udělena také Cena Googlu za inovativní online žurnalistiku, v rámci které oceníme jak profesionály, tak i zástupce občanské žurnalistiky. Přihlásit se mohou všichni, kteří prostřednictvím blogů, video-blogů či jiných online formátů včetně komplexních online projektů reagují na problémy společnosti.Novinky týkající se soutěže budou také pravidelně zveřejňovány na Google+ stránce Nadace Open Society Fund.


Štítky: , ,