Google

Novinky ze společnosti Google

  1. O společnosti Google
  2. Novinky ze společnosti Google
  3. Tiskové centrum Google ČR
  4. Zpravodajské oznámení

Disk Google

Nová služba pro nahrávání, ukládání a správu souborů

Praha, 24. dubna 2012 - Společnost Google dnes uvedla službu Disk Google (Google Drive). S kapacitou 5GB budou mít nyní uživatelé možnost zdarma nahrávat a také přistupovat z jednoho místa ke všem svým souborům, včetně fotografií, videí, PDF formátům nebo spravovat nové dokumenty. Disk Google představuje další krok ve zlepšování cloudových služeb Googlu.

Do portfolia cloudových služeb patří kromě jiných i freemailový klient (Gmail), sdílený Kalendář Google nebo balíček aplikací Dokumenty Google. Ty slouží k vytváření, sdílení a spolupráci na dokumentech v reálném čase a ode dneška se s novými funkcemi stávají součástí Disku Google. Uživatelé teď budou moci přidávat a editovat komentáře pro nejrůznější typy souborů, včetně obrázků, videí a PDF dokumentů.

Disk Google také dokáže rozpoznat objekty na fotografiích nebo text v naskenovaných dokumentech. Vyhledávat mohou uživatelé ve službě podle klíčových slov nebo pomocí filtru dle typu souboru, vlastníka, aktivity a mnoha dalších možností.

Výhodou cloudové služby Disk Google je bezpečné zálohování a přístup k datům odkudkoli a to z libovolného zařízení. Uživatelé o své soubory nepřijdou ani v případě selhání počítače nebo ztráty mobilního telefonu. Aplikaci Disk Google je možné nainstalovat do počítače, včetně Mac zařízení. Mobilní aplikace pro telefony Android a tablety je k dispozici ke stažení v Google Play.

Se službou získají uživatelé 5 GB prostoru zdarma. Úložný prostor je možné navýšit za měsíční poplatek na různé úrovně kapacity od 25 GB až do 1 TB. S přechodem na placený účet se uživatelům automaticky navýší i kapacita jejich Gmail účtu na 25 GB.

Google Drive je koncipovaný jako otevřená platforma. Několik aplikací třetích stran založených na Google Drive je dostupný v Internetovém obchodě Chrome (Chrome Web Store) a další budou přibývat.

Více informací o službě Disk Google naleznete na webové stránce drive.google.com/start.

###

O společnosti Google Inc.

Inovativní vyhledávací technologie společnosti Google umožňují každodenní přístup k informacím milionům lidí po celém světě. Google založili v roce 1998 Larry Page a Sergey Brin, dva studenti univerzity ve Stanfordu, a dnes má přední postavení na všech hlavních globálních trzích. Model cílené reklamy, který Google nabízí svým zákazníkům, poskytuje firmám všech velikostí měřitelné výsledky a zároveň rozšiřuje možnosti internetu pro samotné uživatele. Centrála společnosti Google se nachází v americkém Silicon Valley, jednotlivé pobočky pak na různých místech Ameriky, Evropy a Asie. Více informací najdete vždy na www.google.com.

Google Česká republika

Česká pobočka Googlu byla založena v říjnu 2006, nyní dosáhla s partnerem Centrum Holdings 51% podílu na trhu vyhledávání (Toplist, 2. týden 2011). Google od otevření pobočky uvedl na český trh zhruba stovku lokalizovaných služeb pro české uživatele, a to včetně produktů jako Mapy Google, online kancelář Dokumenty Google, Kalendář Google, Překladač Google, video portál YouTube, prohlížeč Google Chrome nebo operační systém Android. Malé, střední i velké firmy v Čechách mají možnost využít online reklamu v rámci vyhledávání a obsahové sítě (Google AdWords) nebo monetizovat svůj vlastní obsah v rámci služby Google AdSense. Využít též mohou analytické nástroje pro plánování a měření kampaní: Google Analytics, Google Trends, Statistiky vyhledávání Google, Ad Planner, případně nástroj pro tvorbu grafických kampaní (Display Ad Builder). V roce 2011 byl uveden projekt Google+, který portfolio Google služeb sjednocuje a propojuje.

Společnost Google Česká republika uzavřela desítky lokálních partnerství s klíčovými hráči na trhu v různých oblastech (média, korporátní sektor, enterprise, neziskový sektor atd.) V obchodní oblasti (prodej reklamy ve vyhledavání i v obsahové síti) Google úzce spolupracuje s celou řadou mediálních i internetových agentur v České republice, primárně však s držiteli certifikace Google Certified Company. Více informací na www.googleblog.cz nebo media centru pro české novináře http://sites.pressatgoogle.com/cz

Technická podpora pro české uživatele

Pro více informací o produktech Google mohou čeští uživatelé kontaktovat komunitu laiků, vývojářů a IT pracovníků na portálu GUG.cz. Jde o externí projekt, který kromě technické podpory ve spolupráci s inženýry z Googlu, nabízí i širokou škálu novinek, diskusních fór a odborných přednášek.

# # #

Google je ochranná známka společnosti Google Inc. Všechna další jména a názvy produktů či firem mohou být ochrannými známkami svých vlastníků.

Dotazy tisku:

Judita Hrubešová
Grayling Czech Republic
tel. 224 251 555, 775 558 271
judita.hrubesova@grayling.com

Štítky: ,