Google

Novinky ze společnosti Google

  1. O společnosti Google
  2. Novinky ze společnosti Google
  3. Tiskové centrum Google ČR
  4. Zpravodajské oznámení

„YOUR FILM FESTIVAL 2012“

Globální soutěž YouTube a Emirates o nejlepšího tvůrce filmových příběhů. Zapojit se mohou i Češi.

Praha 19. ledna 2012 - Populární video server YouTube a společnost Emirates ve spolupráci s Filmovým festivalem v Benátkách (La Biennale di Venezia) a produkční společností Scott Free vyhlašují globální soutěž „Your Film Festival 2012“ (Tvůj Filmový Festival 2012). Cílem je najít ty nejlepší světové tvůrce příběhů, propojit je s globálním publikem a odměnit toho nejlepšího životní příležitostí rozjet svou kariéru u filmu.

YouTube vyzývá tvůrce obsahu z celého světa, aby natočili 15 minutový video příběh v jakémkoli formátu, stylu či žánru a přihlásili ho do soutěže nahráním na kanál youtube.com/yourfilmfestival. Do soutěže se mohou zapojit i Češi a následovat tak úspěch kameramana Sergeje Kondakova, jehož příspěvek ze ZOO Praha se dostal do unikátního dokumentu “Život v jednom dni”. Video příspěvky mohou tvůrci obsahu přihlašovat od 2. února do 31. března 2012.

Z přihlášených videí vybere společnost Scott Free 50 semifinalistů. Následně YouTube komunita svým hlasováním rozhodne o 10 nejlepších z nich. Ti se v srpnu zúčastní 69. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách, kde jejich krátké filmy budou představeny.

Vítězný video příspěvek vybere odborná porota přímo na benátském festivalu. Absolutní vítěz získá YouTube grant na svou původní tvorbu v hodnotě půl miliónu amerických dolarů a spolupráci s produkční společností Scott Free.

"YouTube přináší divákům zábavný a originální obsah. Soutěž Your Film Festival je dalším příkladem naší investice do umělců po celém světě," říká Božena Řežábová, Manažerka YouTube & Display českého Googlu a dodává: "Prostřednictvím tohoto projektu YouTube poskytne tvůrcům obsahu příležitost oslovit široké publikum, představit svou tvorbu na Filmovém festivalu v Benátkách a případně rozjet svou kariéru."

Projekt „Your Film Festival“ je další iniciativou platformy YouTube, která rozšiřuje možnosti spojené s hudbou, uměním a filmem. Projekt navazuje na úspěšnou spolupráci YouTube s produkční společností Scott Free v rámci dokumentu „Život v jednom dni“, který si vysloužil pozitivní ohlasy filmových kritiků. Mezi další úspěšné projekty propojující online video s tradičním uměním patří YouTube Symphony Orchestra, YouTube Play nebo YouTube Space Lab. Globální letecká společnost Emirates je hrdým sponzorem projektu i festivalu.

Více informací je k dispozici na YouTube kanálu soutěže youtube.com/yourfilmfestival.

# # #

O společnosti Google Inc.

Inovativní vyhledávací technologie společnosti Google umožňují každodenní přístup k informacím milionům lidí po celém světě. Google založili v roce 1998 Larry Page a Sergey Brin, dva studenti univerzity ve Stanfordu, a dnes má přední postavení na všech hlavních globálních trzích. Model cílené reklamy, který Google nabízí svým zákazníkům, poskytuje firmám všech velikostí měřitelné výsledky a zároveň rozšiřuje možnosti internetu pro samotné uživatele. Centrála společnosti Google se nachází v americkém Silicon Valley, jednotlivé pobočky pak na různých místech Ameriky, Evropy a Asie. Více informací najdete vždy na www.google.com.

O YouTube

YouTube je nejoblíbenější video platformou na světě, jež umožňuje milionům lidí sdílet a sledovat původní videa. YouTube funguje jako fórum a distribuční platforma, na níž se mohou setkávat miliony lidí z celého světa a vyměňovat si zde své postřehy i zkušenosti. Zároveň slouží jako velice efektivní platforma pro inzerenty, a to nezávisle na tom, o jak velkou společnost se jedná. YouTube má ústředí v kalifornském San Brunu a je stoprocentně vlastněnou dceřinou firmou společnosti Google.

YouTube vstoupil na český trh v říjnu 2008. V roce 2010 se stal podle průzkumu TNS Infratest (červenec 2010) vedoucím videoportálem v České republice z hlediska velikosti, povědomí i obliby. Podle průzkumu to dokazuje i fakt, že tři čtvrtiny uživatelů internetu YouTube používají, třetina z nich dokonce na denní bázi. Povědomí o YouTube má 98% dotazovaných alespoň podle jména, 70 % respondentů však zná tento videoportál velmi dobře. Dvě třetiny uživatelů by YouTube hodnotilo jako velmi dobrý až excelentní. Zajímavý je i fakt, že YouTube u střední věkové kategorie (30-49 let) má srovnatelnou pozici s televizí. U mladší generace (do 30 let) má YouTube mnohem větší zásah. YouTube pokračuje expanzí do mobilního prostředí, kde 44 % dotazovaných potvrdilo, že již využívá či plánují využívat mobilní verzi této platformy. Ve srovnání s listopadem 2008 vzrostl zásah portálu YouTube v Česku o 20 % (zdroj: Google) a nadále se zvyšuje.

Technická podpora pro české uživatele

Pro více informací o produktech Google mohou čeští uživatelé kontaktovat komunitu laiků, vývojářů a IT pracovníků na portálu GUG.cz. Jde o externí projekt, který kromě technické podpory ve spolupráci s inženýry z Googlu, nabízí i širokou škálu novinek, diskusních fór a odborných přednášek.

# # #

Google je ochranná známka společnosti Google Inc. Všechna další jména a názvy produktů či firem mohou být ochrannými známkami svých vlastníků.

Dotazy tisku:

Lenka Rogerová
Grayling Czech Republic
tel. 224 251 555, 606 728 703
lenka.rogerova@grayling.com

Štítky: ,